Wild: Ecologisch verantwoord product
Wild is het meest ecologisch stukje scharrelvlees wat de consument zich maar kan wensen. In volledige vrijheid opgegroeid onder de natuurlijke omstandigheden, vakkundig geoogst door de jager en verwerkt tot een bijzonder streekproduct door de lokale vakman.
Dit natuurlijke en regionale wildproduct is qua smaak van zeer bijzonder en verfijnd.
Vers, gerookt of gedroogd geeft wild telkenmale een zeer bijzonder smaakbeleving aan een diner, lunch of borreluurtje.
De (stadse) consument van de producten van de massaproductie (kiloknallerslager) is spijtig genoeg sterk vervreemd van het hele verwerkingsproces van dier tot karbonade of biefstuk, worst en/of broodbeleg. Voor elk stuk vlees wordt een dier gedood en verwerkt! Bij massaproductie bepalen primair kostenbeheersing en productievolume de prijs voor de consument. De wijze waarop bij de jacht het dier bemachtigd en verwerkt wordt, is vele malen respectvoller ten aanzien van het dier, zijn natuurlijke omgeving en de uiteindelijke consument, dan bij de massaproductie. Wild is een op zeer respectvolle wijze verkregen en tot een mooie, smaakvol natuurlijke product verwerkt stukje scharrelvlees.
Veel (stads-)mensen weten niet meer hoe een dergelijk mooi stukje wild moet worden bereidt om de smaak volledig tot haar recht te laten komen. Teneinde de bevolking weer kennis te laten maken met deze mooie, natuurlijke streekproducten timmeren restaurateurs, keurslagers, poeliers en topkoks ondermeer via workshops aan de weg om het wild weer haar rechtmatige, gezonde plekje op het menu van de stadsbevolking te krijgen.
Voor beschrijvingen van het wild, de wildbereiding, recepturen, producten, etc. kunt u o.a. Wildplaza raadplegen.
Bron: www.wildplaza.com